Feel the Blues with all that Jazz
English (United Kingdom)Polish (Poland)
Home Classical Catalani Alfredo Alfredo Catalani – Messa for Soli Coro e Orchestra (2007)

Alfredo Catalani – Messa for Soli Coro e Orchestra (2007)

User Rating: / 0
PoorBest 

Alfredo Catalani – Messa for Soli Coro e Orchestra (2007)

Image could not be displayed. Check browser for compatibility.


01. Kyrie
02. Gloria
03. Gloria – Qui tollis
04. Credo
05. Credo – parte seconda
06. Sanctus
07. Benedictus
08. Agnus Dei

Monika Krause (soprano)
Monika Drux (alto)
Jonathan Welch (tenor)
Robert Bork (bass)

WDR Rundfunkchor und Sinfonieorchester Köln
Herbert Schernus – conductor

Kölner Philharmonie 14.X.1987
Broadcast "ARD-Nachtkonzert vom Westdeutschen Rundfunk" 14.XI.2007

 

Alfredo Catalani (1854-1893) compositor italià nascut a Lucca. Conegut per la seva obra operística, va viure una curta però intensa existència malaguanyada per una tuberculosi maleïda. Tot i això, encara va tenir temps per escriure considerable obra lírica, entre ella, la més popular i reconeguda del seu repertori, La Wally, un treball de 1892 sobre un llibret de Luigi Illica. De família de músics, va ser amb ells amb qui començaria a introduir-se ràpidament en aquest art juntament amb el tiet de Gioacomo Puccini, Fortunato Magi. Amb aquests antecedents és fàcil entendre el gust de Catalani per la òpera.

Ara bé, tot i la bona rebuda que, en general, va rebre dels seus paisans, n'hi havia un que, sembla ser, l'odiava profundament o si més no així l'hi ho feia saber. Aquest és deia Giuseppe Verdi el qual no va dubtar en criticar obertament i sarcàsticament les obres de Catalani fet que provocaria respostes àcides i directes del seu col•lega de professió que incomprensiblement en Verdi no trobaria ni una petita mostra de compassió ni tant sols el dia de la seva desconsolada mort.

Independentment de Verdi i la insolència descarada vers el seu coetani, el cert és que Catalani va viure una vida artística convulsa tot i els èxits assolits amb algunes de les seves composicions, sobretot en el gènere líric. En general, avui podem dir sense embuts que Catalani és un defenestrat i oblidat de l'escena musical europea i fins i tot italiana ja que són poques les seves obres editades més enllà d'algunes recopilacions d'àries. Una d'elles, sorprenentment, és la obra que recuperarem avui diumenge.

Ni més ni menys que una de les poques obres de joventut de Catalani, escrita i estrenada, per ell mateix, l'any 1872 a la Catedral de Lucca quan l'artista en prou feines tenia 18 anys i que ens descobreix una primera pinzellada del talent que fluïa prematurament per les venes del jove autor. És una completa missa en Mi menor per a cor, solistes i orquestra on la contundència dels grans cors ens recordaran subtilment les grans misses de Hummel i que musicalment ens recordaran a Bellini o el mateix Rossini.

Un pentagrama agradable que si bé no hauríem de considerar una obra mestra però que no deixa de ser un autèntic regal d'un autor que un bon dia, inexplicablement, es va guanyar l'enemistat pública de Verdi potser tement que el talent d'aquest autor podria fer trontollar l'hegemonia de la seva obra. La partida, com tots sabem, la guanyaria Verdi sí, però nosaltres no oblidarem la música d'un artista que potser, amb més fortuna, hagués estat un geni!

Ens la interpreta magistralment el cor, solistes i orquestra de la WDR Rundfunkorchester sota la direcció d'Herbert Schernus. --- reciclassicat.com

download: uploaded yandex 4shared mediafire solidfiles mega filecloudio nornar gett ziddu

back

 

Before downloading any file you are required to read and accept the
Terms and Conditions.

If you are an artist or agent, and would like your music removed from this site,
please e-mail us on
abuse@theblues-thatjazz.com
and we will remove them as soon as possible.


Polls
What music genre would you like to find here the most?
 
Now onsite:
  • 311 guests
Content View Hits : 228342582